Ekm

·         ErVa - Erdemlerimizle Varız Projesi, Kayseri Valiliği himayelerinde uygulanan bir projedir.

·         2023-2024 Eğitim Öğretim yılı itibariyle Kayseri İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı 100 okulda uygulanmaktadır.

·         Projemiz kapsamında 6 ayda 6 kök değerimiz (saygı, edep, merhamet, vatanseverlik, vefa, adalet ) çeşitli etkinliklerle okullarda işlenmektedir.

·         Projenin uygulandığı okullarda eğitim gören öğrencilerin siz değerli aileleri için altı ayda altı kök değerle ilgili seminer yapılacaktır.

·         Ekim ayında SAYGI değeri işlenmiş olup, bu değerimize ilişkin semineri  Alişan KAPAKLIKAYA yapacaktır.

·         05 Kasım 2023 (PAZAR) Saat:14.00'de Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilecektir.

·         Katılım zorunlu değildir ve ücretsizdir. Seminer, projenin uygulandığı okullardaki öğrencilerin ailelerine özel planlanmış olup katılım bildirimi önem arz etmektedir.

Ekm

Millî Eğitimimizin genel amaçları ve Anadolu imam hatip Liselerinin kuruluş misyonu çerçevesinde, okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin ilgi istidat ve kabiliyetleri doğrultusunda yetişmesini sağlamak, kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyerek yetkinlik ve özgüven kazanmalarını sağlamak amacıyla "Meslekî Yarışmalar" düzenlenmektedir.

Yaklaşık 40 yıldır geleneksel olarak düzenlenen “Meslekî Yarışmalar”;

Genç Sadâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma,

Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması,

Genç Muhafızlar HafızlıkYarışması,

Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması ve Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması kategorilerinde düzenlenecektir. Tüm Öğretmenlerimize, Öğrencilerimize ve Velilerimize önemle duyurulur.

Ekm

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından “Ödüllü Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması" yapılacaktır. Öğrencilerimize önemle duyurulur.

Ekm

Soru Dagılım Tablolarının Duyurulması.

Ekm

Yazılı ve uygulamalı sınavlar ile değerlendirmelerine ilişkin usul ve esasları belirleyen Millî Eğitim Bakanlığı Yazılı ve Uygulamalı Sınavlar Yönergesi yayımlandı.

Ekm

Millî Eğitim Bakanlığınca, resmî ve özel ortaokul ile liselerde okul genelinde yapılacak yazılı sınavlara yönelik örnek soru kitapçıkları ve açıklamalar yayımlandı.

LİSE ÖN TEST

Sevgili öğrenciler aşağıda verilen ifadelerle ilgili davranışlarınızı dürüst ve samimi olarak verilen forma kodlayınız. Elde edilen veriler sadece Erdemlerimizle Varız Projesi için kullanılacaktır.  Desteğiniz için Teşekkür Ederiz.